Beginnen met LaTeX 2013

Tags:

De presentatie van de LaTeX les kun je hier vinden. De voorbeelden en de broncode van de presentatie zitten er ook bij. De presentatie is gebaseerd op de LaTeX cursus die je op deze site kunt vinden. Andere goede introductie zijn The not so short introduction to LaTeX en de introductie op wikibooks. Als je vragen of problemen hebt, google is je vriend. Verder is TeX StackExchange een heel goede plaats om vragen te stellen en antwoorden te zoeken.

Als je nu zelf aan de slag wilt met LaTeX kun je gebruik maken van TeXnicCenter op Athena of je kunt LaTeX zelf installeren op je eigen computer. Dit doe je in 2 stappen: eerst installeer je een TeX distributie (MikTex, TexLive of MacTex) en daarna installeer je een editor om makkellijk LaTeX in te typen. Ik geef de voorkeur aan Texstudio.

Je hoeft tegenwoordig zelfs niks meer te installeren. Er zijn verschillende websites die werken zoals Google docs en je toelaten om met meerdere aan 1 document te werken. Kijk bijvoorbeeld eens op https://www.sharelatex.com

Veel succes met je eerste LaTeX stapjes!