LaTeX cursusmateriaal

Een introductie tot het zetsysteem LaTeX (93p, ir. Gaspard Lequeux)

Deze cursus is een uitstekend naslagwerk met alle informatie nodig om een professionele thesis in LaTeX te kunnen aanmaken. De cursus zelf werd ook geschreven als ware het een thesis, zodat de broncode reeds alle thesis-stijlen bevat en uiterst geschikt is om van te vertrekken voor het maken van een eigen thesis.

Noot: de broncode is een tar.gz archief dat onder Windows oa met het programma 7-zip kan geopend worden. Onder Linux is de nodige archiefsoftware standaard aanwezig.

Inleiding tot LaTeX (15p, ir. Frederik De Schrijver)

Deze tekst is bedoeld als een snel-op-weg-gids voor wie er gewoon wil aan beginnen zonder veel documentatie door te lezen.

Inleiding tot MiKTeX, TeXnicCenter en de eerste LaTeX-stappen hiermee (Jens Geiregat)

Enkele Tips voor Figuren in LaTeX (4p, ir. Jan Fostier)

Deze howto legt uit hoe kwalitatief hoogwaardige eps of pdf figuren kunnen bekomen worden om in te voegen in een LaTeX document.

Wikibooks

Een howto opgebouwd door de wiki-gemeenschap zoals bij de online encyclopedie Wikipedia.

Hoe gebruik ik BiBTeX? (4p, Arne Schollaert)

Een howto over het gebruik van BiBTeX voor het bijhouden en gebruiken in LaTeX van literatuurlijsten.

LaTeX voor beginners (3 delen, 50, 72 en 57p, Wilfried Van Hirtum)

Wilfried van Hirtum geeft in het laatste jaar secundair onderwijs een project wiskunde-informatica. De leerlingen leren er LaTeX met de bedoeling hun scriptie en/of verslagen in LaTeX te zetten. In die optiek heeft hij een boek LaTeX voor beginners geschreven in drie delen (installatie van software (MiKTeX) en editor (Winshell), basiscommando's, wiskunde) geschreven voor absolute beginners.
Aansluitend is er ook een stuk over programmeren in de beschrijvende grafische taal Asymptote, welke eps-figuren produceert en waarbij labels kunnen gezet worden door middel van LaTeX. LaTeX en Asymptote zijn zeer `vriendelijk' voor elkaar en zijn perfect te integreren: je kunt Asymptote-code direct opnemen in een LaTeX-brontekst en omgekeerd kun je LaTeX gebruiken om tekst te zetten in eps-figuren. Dit boek is beschikbaar onder de naam Leren denken als computerwetenschapper.
Beide boeken zijn vrij beschikbaar via zijn website.