LaTeX lessen

Geregeld worden er introductielessen LaTeX georganiseerd, verzorgd door de VTK Werkgroep Vrije Software (WVS). Er wordt specifiek gefocust op het maken van een scriptie in LaTeX, gericht op beginners.  Basis van deze les is de cursus van Gaspard waarnaar verwezen wordt.  Deze cursus is ook op papier te koop bij de VTK cursusdienst en wordt eveneens bij elke LaTeX les te koop aangeboden.

Vorige edities

  • Editie voorjaar 2003: lesgever Gaspard Lequeux (ja, die van de cursus) gebruikte geen presentatie, maar gaf uitleg met behulp van een live demonstratie.
  • Editie najaar 2004: lesgevers Lennert Acke en Frederik De Schrijver gebruikten een presentatie eveneens gemaakt in LaTeX, meerbepaald met de klasse latex-beamer. De broncode kunt u hier vinden.  Hier werd ook deze samenvatting van Frederik uitgedeeld.
  • De slides van de les van 1 december 2005 (lesgever Lennert Acke, opkomst +/- 150 man) waren dezelfde als die van 2004.
  • De slides van de les van najaar 2006 (lesgever Peter Dedecker) vindt u hier.
  • Sinds de les van najaar 2007 zijn de slides op een paar toevoegingen na gelijkaardig gebleven, maar zijn er nog een aantal voorbeelden toegevoegd die live gedemonstreerd worden. Het geheel (presentatie + voorbeelden + bronbestanden) kunt u hier downloaden als ZIP-file.
  • De slides van de les van 2009 zijn lichtjes gewijzigd en enkele extra voorbeeldjes werden toegevoegd, ondermeer om het verschil tussen inline figuren en zwevende figuren te duiden.  De presentatie vind je hier, de voorbeelden hier.